انجمن اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی- صفحه نمایش
متن نامه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی شهر تهران

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/12/21 | 

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی شهر تهران

 با سلام

احتراماً، ضمن خیرمقدم به دانشگاه خوارزمی به عنوان نخستین نهاد آموزش عالی کشور، فرصت را غنیمت دانسته بدین وسیله به عنوان رئیس شورای مرکزی انجمن اساتید دانشگاه خوارزمی و به نمایندگی از انجمن های اعضای هیات علمی بیش از بیست دانشگاه و پژوهشگاه کشور، برخی مشکلات و مطالبات اعضای هیات علمی را به استحضار برساند. امید است عالی جنابان نسبت به ارتقاء سطح معیشتی و رفع مطالبات اساتید که وظیفه خطیر پرورش نیروهای متخصص و مدیران امروز و فردای این سرزمین را برعهده دارند، مساعدت و توجه لازمه را داشته باشید تا استادان بتوانند با آرامش فکری و بدون دغدغه این وظیفه خطیر را بهتر انجام دهند. در زیر به برخی از مهمترین آنها اشاره می شود:

 

الف) وضعیت معیشتی اعضای هیات علمی کشور:

1.      میزان تغییرات حقوق اعضا هیات علمی در سال های گذشته با توجه به تورم موجود در جامعه به گونه ای بوده است که بطور مرتب از قدرت خرید ایشان کاسته شده است. میزان این کاهش، در آستانه تقدیم لایحه بودجه سال ها ۱۳۹۵ و 1396به مجلس شورای اسلامی طی نامه هایی که از سوی انجمن های اعضای هیات علمی برای مسئولین مختلف از جمله وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری ارسال گردید، بطور مستدل بیان شده است. این موضوع باعث شده است اعضای هیات علمی برای تامین معاش خود و خانواده هایشان و جبران کاهش قدرت خرید، به فعالیت هایی ورای تدریس و پژوهشِ موظف از جمله دروس حق التدریسی در موسسات خود یا سایر موسسات روی بیاورند. این قبیل امور بازده علمی و کیفیت آموزشی را کاهش می دهد و تاثیری منفی در رشد علمی کشور خواهد داشت. این مسئله بویژه برای آن دسته از اعضای هیات علمی که در سال های آغازین خدمت هستند نمود بیشتری داشته و این استادان جوان به دلیل پایین بودن میزان حقوق شان با مشکلات معیشتی بیشتری مواجه هستند. تقاضای دانشگاهیان در این رابطه آن است که مجمع نمایندگان مجلس تهران تدبیری بیاندیشید تا حقوق اعضای هیات علمی به گونه ای مناسب که در شان ایشان باشد ترمیم گردیده و متناسب با درآمد گروه اجتماعی همتراز نظیر قضات و پزشکان گردد.

 

تسهیلات خرید مسکن اعضائ هیات علمی(یکصد میلیون تومان)، در کلان شهرهای بزرگ مانند تهران پایین است ضمن آنکه بهره( 18 درصدی) آن بالا است. باهمین وضعیت خیلی از بانکها آمادگی دارند بدون رهن گذاشتن سند مالکیت و حتی با بهره کمتر به اساتید تسهیلات بدهند.

 

موضوع دیگری که در سالهای اخیر باعث بروز دغدغه برای تعداد قابل توجهی از همکاران دانشگاهی شده، انتقال سوابق بیمه از سازمان تامین اجتماعی به سازمان بازنشستگی کشوری(خدمات کشوری)، موضوع ماده ۴۲ قانون برنامه سوم توسعه است. عدم اشراف حوزه های اداری مرتبط با این امر به اهمیت موضوع و عدم اطلاع رسانی دقیق و شفاف در این مورد در اکثر موسسات باعث شده از این رهگذر خسارت های سنگینی به تعداد کثیری از اعضای هیات علمی وارد شود. خطایی انجام شده است که اعضای هیات علمی متضرر، هیج نقشی در آن نداشته اند و اکنون باید با پرداخت جریمه های ده ها میلیونی هزینه عدم اشراف به قوانین و یا خدای ناکرده سهل انگاری برخی دیگر را بپردازند. دولت محترم یک بار در لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ با درج تبصره ای مانع از تحمیل این هزینه ناعادلانه به بخش قابل توجهی از اعضای هیات علمی گردید که جای تقدیر و تشکر دارد، اما مشکل برای عده ای دیگر از همکاران دانشگاهی مان که تعدادشان نیز کم نیست، همچنان باقی است. در این رابطه نیز تقاضا دارد تدبیری بیندیشید تا از تحمیل این هزینه های سنگین به این دسته از اعضای هیات علمی نیز جلوگیری به عمل آید.

 

ب) بازنشستگان و پیشکسوتان

مطلب دیگری حقوق عزیزان پیشکسوت و بازنشسته دانشگاه ها، بویژه بازنشستگان قبل از سال ۱۳۸۳ می باشد. این بزرگواران اندیشمند که بهترین سال های عمر خود را وقف تعلیم و تربیت جوانان کشور و آماده سازی نیروهای متخصص نموده اند، هم اکنون با حقوق های اندکی که به هیچ وجه در شان ایشان نیست روزگار می گذرانند. به عنوان نمونه حقوق دریافتی برخی از این عزیزان که با درجه استاد تمام بازنشسته شده اند، کمتر از دو میلیون تومان است. این استادان محترم مکاتبات متعددی با مسئولین محترم کشور از جمله وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر فرهادی داشته اند. قول های مساعدی هم در جهت رفع مشکلات به ایشان داده شده اما تا کنون اقدامی به عمل نیامده است. خواهشمند است دستور فرمایید این موضوع سریع تر به سرانجام رسیده و نسبت به ترمیم حقوق این بزرگواران اقدام عاجل صورت پذیرد.

   علی رغم کسر سهم بازنشستگی از فوق العاده مدیریت اعضای هیأت علمی دانشگاه ها، سازمان بازنشستگی کل کشور فوق العاده مدیریت را در بازنشستگی اعمال نمی کند. در حالیکه بر اساس «بند (الف) ماده ۴۹ قانون برنامه چهارم و بند (ب) ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران» بند یک مصوبه 49236/ ت536ه مورخ 1388/3/5 هیأت وزیران نیز فوق العاده های اعضای هیات علمی و غیر علمی مصوب هیأت امنای دانشگاهها را مشمول کسور بازنشستگی اعلام نموده است. 

 

دبیرخانه انجمن های اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور

نشانی مطلب در وبگاه انجمن اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی:
http://khu.ac.ir/find-58.5406.18848.fa.html
برگشت به اصل مطلب